CHoconemer NUC Seed4Growth bootcamp Wist je dat 70% van de cacao in West-Afrika wordt geproduceerd en dat Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld heeft? Wist je dat de grootste chocoladefabriek in Nederland staat? Wist je dat er bij de productie van chocolade 'kinderarbeid' gebruikt wordt waardoor ze niet naar school kunnen? Wist je dat veel van de boeren geen eerlijke prijs krijgen voor de cacao die ze produceren? Wist je dat de manier waarop de cacao geproduceerd wordt vaak slecht voor de natuur is?

Tijdens de Summerschool "Duurzaamheid en Ondernemerschap" zullen we i.s.m. Tony Chocolonely en stichting SEED4Growth onze eigen 'duurzame chocoladerepen' produceren en verkopen. Dat zijn repen die eerlijk zijn gemaakt, waar geen kinderarbeid bij gebruikt is en die goed voor de natuur zijn. Van maandag 6 t/m vrijdag 10 juli zullen we workshops, excursies en uitdagende opdrachten maken waarbij je niet alleen je eigen bedrijf leert opzetten maar ook leert werken aan je taal, rekenen en studievaardigheden.

Meld je uiterlijk 2 juli aan via info@nucnet.nl

Summerschool 2014

IMG_0254 Wat moet je doen om zelf een bedrijf op te richten? En wat gebeurt er voordat een reep chocolade in de winkel ligt? Een groep jongeren (10-16 jaar) uit Amsterdam-Zuidoost leerde het vorige week tijdens een summerschool over duurzaamheid en ondernemerschap, georganiseerd door New Urban Collective en Seed4Growth. De jongeren bedachten drie tijdelijke bedrijven (Slave Free Chocolate Company, Chocolate World Company en Bijlmer Chocolate Company) en verkochten hun repen op een zelf georganiseerde chocolademarkt.


Zaterdag 26 juli hielden kinderen in Amsterdam Zuidoost een ‘Heerlijke Eerlijke Chocolademarkt’ in het Bijlmer Parktheater. Zij presenteerden en verkochten door hen zelf ontwikkelde ‘eerlijke’ chocoladerepen voor een goed doel. Samen hebben ze meer dan €125,- opgehaald met hun chocolade repen en bedrijfjes. Deelnemer Afi (16 jaar) vertelt: “Ik heb geleerd dat de cacao boeren heel slecht betaald krijgen door grote bedrijven. Daardoor moeten de kinderen van boeren ook werken en kunnen ze niet naar school of met hun vrienden spelen.”